donderdag 7 mei 2020 om 10:51 -0400

Magnesium olie, een nogal vrij onbekend product. Heb jij het te druk om de hoeveelheid informatie op het internet bij langs te gaan of om de complete website van Ivitamins door te nemen? Dit kan ik enigszins begrijpen. Dan is deze blog uitermate geschikt voor jou! Ik geef een korte samenvatting over wat magnesium nou precies is en vertel meer over de 5 voordelen van magnesium.

Steeds vaker komt het voor dat mensen om ons heen dealen met een magnesium tekort. Maar wat is magnesium nou eigenlijk? En hoe ontstaat het te kort? Magnesium is een mineraal, en werkt als cofactor voor meer dan 300 processen in ons lichaam. Het is een essentieel mineraal voor alle biochemische reacties in ons lichaam waarvoor we energie nodig hebben. Waarom heeft 60-70% van de Europese bevolking een tekort aan dit veelvoorkomend mineraal? Hier zijn simpele verklaringen voor te geven namelijk:

1. Industriele Processen

Het magnesiumgehalte in levensmiddelen is aanzienlijk verminderd. Door verschillende industriële verwerkingsprocessen maar ook door het uitputten van onze bodem/grond door monocultuur en overbemesting.

2. Stress

In ons tijdperk is stress niet meer weg te denken! Wij worden blootgesteld aan enorm veel factoren die stress kunnen veroorzaken. Uit wetenschappelijk onderzoek (Galland, L. 1991-1992) blijkt dat personen met stress een verhoogde uitstoot van magnesium hebben. In diverse stresssituaties kan het lichaam tot wel twee keer zoveel magnesium verbruiken.

 

3. Farmaceutische middelen

Er worden enorm veel medicijnen voorgeschreven die de opname van vitamines en mineralen kunnen doen verminderen of zelfs blokkeren.

 

4. Lifestyle

Alcohol, koolzuurhoudende dranken en koffie zijn voorbeelden van voedingsmiddelen die de opname van magnesium verminderen.

Wist je dat….

In de meeste gevallen wordt een tekort aan magnesium vaak aangevuld door middel van verschillende voedingssupplementen zoals bijvoorbeeld magnesium tabletten. De orale vorm is de meest bekende manier van magnesium toediening. Wie zijn of haar dagelijkse hoeveelheid wil aanvullen met magnesiumsupplementen, heeft een ruime keus uit diverse magnesiumverbindingen. Toch worden alle magnesiumverbindingen op dezelfde manier in de markt gezet terwijl bepaalde vormen amper of niet kunnen worden opgenomen door het menselijk lichaam. Gek vind je ook niet? Er worden je specifieke voedingssupplementen onder je neus geschoven die niet eens werken!

‘’Maar welke vorm is nou goed?’’

Er zijn veel voedingssupplementen die de vorm magnesiumsulfaat of magnesiumoxide bevatten, verbindingen die ons lichaam maar moeilijk kunnen opnemen, terwijl magnesiumcitaat en magnesiumchloride wel goed kan worden opgenomen. Ivitamins maakt gebruik van 31% magnesiumchloride, de hoogste en zuiverste kwaliteit die beschikbaar is!

Vijf voordelen van magnesium olie

Magnesium is betrokken bij enorm veel processen in het lichaam, en heeft een belangrijke rol bij de botvorming, spierfunctie & energiestofwisseling. Maar dit is nog niet alles. Er zijn nog veel meer wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van dit mineraal. Nieuwsgierig welke? Ik heb er vijf voor je op een rijtje gezet.

 

Draagt bij aan sportprestaties

Tijdens het sporten verbrand je een hoop energie. Om het lichaam te laten herstellen zijn er voldoende vitaminen, mineralen & aminozuren nodig. Magnesium is één van de belangrijkste mineralen voor het lichaam dat invloed heeft op diverse processen.

Heel wat jaartjes wetenschappelijk onderzoek is eraan voorafgegaan, maar ondertussen zijn we allemaal een stuk wijzer geworden over dit mineraal.  Verschillende studies hebben aangetoond dat je tijdens het sporten 10 tot 20% meer magnesium nodig hebt dan wanneer het lichaam zich in rust bevindt. Ook is de invloed van magnesium op sportprestaties aanzienlijk.  Diverse studies tonen aan dat bij een dagelijkse inname van 250 milligram atleten beter kunnen bewegen, springen, rennen, fietsen en zwemmen!